top of page
QHWEVZ0W551C8U6SK50713O7618P58.jpg

Проф. д-р Юнус Явуз, водещ бариатричен хируг от American Hospital, Истанбул консултира безплатно в София на 16.11.2019.  

На 16.11.2019 в гр.София, топ-специалистът при хирургично лечение на болестно затлъстяване и диабет тип 2, проф. д-р Юнус Явуз, ще проведе безплатни консултации, организирани от Американ Хоспитал съвместно с Турмед Сървисиз. Посещението на специалист по бариатрична хирургия от такъв ранг от Американ Хоспитал е първо по рода си в България и ще даде достъп на пациентите у нас до един от най-добрите специалисти по бариатрична хирургия и метаболитни заболявания в Турция.

 

Д-р Явуз е роден през 1968 г., завършва Медицинското училище в Университета Мармара, Истанбул, Турция през 1992 г. Завършва специализация по обща хирургия в същата институция през 1997 г. Завършва обучение по лапароскопия във Франция и е клиничен сътрудник в Университета Лунд Швеция през 1997 г. Между 1997-2006 г. работи като хирург в Националния център за иновативна лапароскопска хирургия в Норвегия. Преминал е обучение по минимално инвазивна и бариатрична и метаболитна хирургия в болница St. Olavs, Trondheim, Норвегия. Д-р Явуз е завършил медицина в Медицинския университет в Осло през 2001 г. и е притежава норвежки и европейски медицински лиценз от 2003 г. През 2006 г. се връща в Истанбул и започва работа в Медицинския университет в Мармара, Отделението по обща хирургия и създава първия мултидисциплинарен бариатричен и метаботитен хирургичен център в Турция през 2007 г. В периода 2011-2013 г. е преподавател в Университета Билим в Истанбул и директор на Бариатричния и метболитен хирургичен център. През 2009 г. д-р Явуз преминава обучение по еднопортова (с единичен разрез) хирургия в университета “Еразъм” в Ротердам, Холандия. През 2011 г. работи в Бариатричния здравен център в Ню Джърси, САЩ.​

Някои от основните направления, в които проф. д-р Явуз специализира и за които ще можете да получите информация по време на консултациите са: 

  • хирургично, интервенционално и медикаментозно лечение на затлъстяване, диабет  и метаболитни заболявания

  • Диагностика и лечение на гастроезофагеална рефлуксна болест

  • Горна и долна стомашно-чревна ендоскопия

  • Минимално инвазивна бариатрична и коремна хирургия

dt_141125_Sleeve_Gastrectomy_800x600.jpg

Гастрален ръкав - това е модерна бариатрична хирургична техника, при която лапароскопски се отстранява част от стомаха, като неговия размер се смалява до 150-300мл. По този начин се отстранява и дъното на стомаха, което произвежда хормона грелин, който създава апетита. Операцията е безопасна и е подходяща, както при възрастни пациенти, така и при пациенти със тежки форми на затлъстяване. 

Стомашен (гастрален) байпас - при тази хирургична техника, част от стомаха се изолира, като част от стомаха и тънките черва се заобикалят и по този начин се намалява количеството на приетата и усвоена храна. Пациенти с диабет тип 2 могат да постигнат ремисия на заболяването след операцията. 

Picture-of-Roux-en-Y-gastric-bypass-and-

Местата са ограничени. За записвания и повече информация, моля попълнете формуляра по-долу или се свържете с нас на sofia@turmed.bg или на телефон 089999 7844.

АКО СТЕ ПРОПУСНАЛИ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА СЕ СРЕЩНЕТЕ С ЛЕКАРЯ, МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ОТНОСНО ПРЕДСТОЯЩИ ПОСЕЩЕНИЯ ИЛИ ЗА ДА ВИ ОРГАНИЗИРАМЕ ИНДИВИДУАЛЕН ПРЕГЛЕД.

bottom of page